Me&I-party...

Nu har jag varit på Me&I-party hos Jennie. Jag köpte en tunika till Tuva och en t-shirt. Det finns ju så fina kläder & allt passar ihop...hrm...barnkläder är ett fördärv...

Sen har jag kollat igenom mitt bokprat jag ska ha imorgon. Det är en åk 6. Jag brukar ha runt fem böcker med mig och prata om & läsa lite ur dom oxå. Jag gjorde ett test i en klass. Då läste jag högt ur två böcker & resten pratade jag bara om. Så klart valde alla dom böckerna jag hade läst ur...

Idag har jag också ett väldigt bra recept:

500 g blandfärs
1 ägg
mjölk & ströbröd

1. Gör precis som när du ska göra biffar. Blanda mjölk & ströbröd, färs & ett ägg. Krydda med vad du vill (salt, peppar, gott med örtkryddor som finns frysta, vitlök).

2. Sätt ugnen på 200 grader. Pensla en ugnsfast form och tryck ut färsen i den. Den får gärna vara nga cm tjock.

3. Ha den i ugnen i ca 25 minuter. När det är ca 10 minuter kvar av tiden lägger du på fräst svamp och bacon, eller tomatskivor och riven ost.

Supergott!! Du kan ha i stort sett vad som helst till och det är superbra att skära i bitar & frysa för er som vill ha matlådor till jobbet eller få fram lunch lite snabbt till trötta barn:)

Good Luck!!

Smarrig middag!!

Hejsan!

Macke har länge önskat att vi ska göra en matlista, så vi vet vad som ska lagas från dag till dag. Det är oftast Macke som börjar med middagen, eftersom han är hemma tidigare. Men idag var det jag som fick göra middag. Det blev riktigt smarrigt! Så här har ni receptet:

Enkel Carbonaragratäng

250 g Tagliatelle
1 pkt bacon
2 dl frysta ärtor
5 dl vit grundsås (smaksatt med salt & svartpeppar, gör den ganska tjock)
ca 1 dl riven ost

1. Koka pastan
2. Sätt ugnen på 225 grader. Klipp baconen och stek, låt rinna av på papper. Smörj en ugnssäker form. Koka ärtorna enligt instruktioner.
3. Häll bort pastavattnet och ös upp pastan i formen.
4. Blanda i bacon & ärtor i såsen. Ös blandningen över pastan och blanda runt. Strö riven ost över.
5. Gratinera i ugnen i ca 15 minuter!

Mycket gott & godkänt av hela familjen (även av farmor Anita som var här idag)!

LYCKA TILL!

Utedag...

I förmiddags kom mamma en runda. Tanken var att jag skulle kört in till henne, men Tuva somnade så jag kom ingenstans. Vi drack lite kaffe & snackade skit...

Annars har vi väl mest varit ute. Barnen har lekt på baksidan och sen kom en kompis till Malva. Jag klippte rosorna & lite andra blommor, medans barnen lekte. Sen gjorde vi lite muffins (till Malvas stora lycka)... Ikväll kom Tony & Lina med familj en runda. Vi var ute en stund på baksidan.

Nu har vi ätit middag, barnen har badat och sover. Nu ska jag gå & läsa lite inför veckans bokprat!

Tjing!

Revben & annat mums mums...

Igår eftermiddag åkte vi upp till Tony & Lina med familj. Emma & Peppe med var där. Som ni förstår var det full rulle med alla barnen! Dom bjöd på grillade potatishalvor, coleslaw, revben, fläsk och en creme fraichesås med äpplen. Det var supergott!! Jag glömde kameran, men här är en liten inspirationsbild!



Anita var snäll & hämtade oss, så vi kunde dricka lite vin:) Vi var väl hemma vid 21.30. Malva var såå trött & somnade redan i bilen hem.

Vi tackar för en trevlig kväll!!!

Lördagsbestyr!!

Japp, imorse var det dags att STÄDA!! Vi har inte städat riktigt på evigheter, eftersom vi har varit iväg varje helg. Så vi plockade undan alla förbaskade leksaker, tog golven, dammade, toaletterna, tvättar osv. Sååå skönt när det är gjort!

Malva, Elice, Macke & Lina skulle på bio idag, så jag passade Liam. Det var ju en enkel match! Han sa inte ett ljud på hela tiden! Bara kröp runt. Så jag passade på att rensa i Malvas rum. Slängde tidningar som var sönder och annat småplock som var i småbitar. Kollade vad som är Tuvas grejor, som hamnat inne på Malvas rum. Det blev en hel låda!!



Här är Liam! Bild från när vi var på Lanzarote:)

Fredagsmys!

Igår åkte vi in till biblioteket i Sölvesborg. Vi lånade böcker, läste i sagohörnan, pusslade och Malva hämtade sin 3-årsbok. Det har inte blivit av innan... Sen gick vi inom Exit & kollade lite på kläder. Malva fick ett halsband & en ring. Efter det var Malva hungrig, så vi åkte upp till Lasses.





Efter Tuva hade sovit middag, så körde vi in till Karlshamn & hämtade Sara och Emma. DOm passade barnen medans jag handlade på CG. Jag behövde allt!! Allt var slut i frysen, skafferiet, kylen....så det var tacksamt med lite hjälp. Tuva ska bara ha allt när man går & handlar med henne.

Vi följde med Sara & Emma upp. Dom bjöd på kaffe, Tina kom. Vi tröttade nog ut henne...hahaha...barnen var i högform. Dom skrek, sprang så tom Amigo började & skälla!!! Så vi var väl inte hemma förrän kl 18. Vi tog lite lätt mat, barnen i säng och jag slängde mig på soffan. Det var ju finalen i Let´s Dance. Jag måste säga att jag "hejade" på Laila. Hon är sååå fantastiskt duktig och verkar så ödmjuk som person.

Tjingeling!

Yrke fotograf?!

Malva fick prova & ta kort med min kamera idag. Hon va superduktig & knäppte hela tiden!! Men det är klart hon kan ju brås på moster Sara... Här har jag på mig "kalashatten" som Malva kallade den!!







Här fick jag sitta med en inbjudan till påskfest som Malva har fått av Sara & Emma.





Visst va hon duktig!!!!!!

Disco!!!

Ibland sätter vi på en skiva, dansar & ger järnet! Alltså jag & barnen....Macke är inte så road av det. Nu har jag äntligen fått en ny skiva av Sara med lite blandad musik på. Så vi körde igång nu ikväll & dansade till melodifestivallåtar som Alcazar (Emma jag väntar på att du & jag ska ta en helg & köra lite moves..hihi...) och till Lilli & Sussie (ja, Tina jag drog några 80-tals steg oxå....). Här ser ni tjejerna när dom rockar loss:)

 

Veckan som gått...

....har varit stressig, som ni säkert förstår. Jag har inte ens hunnit gå in & skriva på kvällen. Det är fullt upp på jobbet. Fortfarande mkt kvar sen jag var ledig. Sen har vi startat upp Veckans Boktips. Så vi har varit runt i klasserna & informerat om det. Jag får ta tag i resten på påsklovet...

Det var gympa igår, men jag kan inte göra så mkt. Deprimerande...får ont i ryggen. MEN jag har faktiskt bokat tid till sjukgymnasten. Så jag hoppas att hon kan hjälpa mig! Sen har jag varit hos tandläkaren & det var som jag trodde...HÅL & laga. En tand har gått sönder & så har det blivit ett STORT HÅL i den. Jag vet inte riktigt hur jag ska kunna laga den. Är ju livrädd för tandläkaren...bläää. Ska se om jag ska ta lustgas...hrm...fattar inte hur den ska bli lagad...

Idag hade vi ingen barnvakt, så Macke fick gå på Röda Korset kursen själv. Malva har varit på utflykt i skogen idag. Hon hade sett olika spår efter bla rådjur. Oj, så spännande det var!

Kramelikram!




 


SPA-helgen!!!

I helgen var jag, Macke, Jana & Martin på SPA på Ronneby Brunn. Jag & Jana gav männen presentkort i julklapp! Vi åkte dit redan kl 08.30, för vi skulle gå på vattengympa kl 10.00. Det var pilates i vattnet, så det var svårt, men vi hade det kul! Sen låg vi & bubblade lite, simmade och gick ut i utomhuskaren. Soligt, lite kallt & så det varma vattnet...lovley! Efter det hade vi behandlingar. Jag hade bokat ngt som hette SPA favorit. Det var helkroppsmassage med ansiktsbehandling.



Här sitter vi & njuter i SPA-avdelningen. Så glada, så glada:)





Efter vi varit på våra behandlingar, så gick vi upp i restaurangen och åt lunch. Den var helt fantastisk. Buffé bestående av salladsbord, lax, ris, kycklinggryta. Underbart gott!!



Här har vi precis fått våra rum. Härligt med så stort rum!



Jana hade lovat mig att hon skulle sminka mig på kvällen & så blev det! En riktig expert e vad hon är:) Ni ser ju hur snygg jag blev!!!



Nu e de fest som gäller!!!!!



Dagen efter var jag faktiskt så här pigg!!! Silver Hill bodde vi på...





Sune har det tufft...hahah...

Jag hade aldrig kameran med mig på kvällen. Vi åt gott & kollade på Galenskaparna!



SPA-helg!

Japp, imorgon åker jag, Macke, Jana & Martin till Ronneby Brunn för att avnjuta en helg med SPA... Det blir vattengympa, behandling, middag osv.

Återkommer med bilder efter helgen!!!

Ha en bra helg!

Härligt solig dag:)

Vilken underbar dag det är idag!!! Solen skiner och man vill bara vara ute.

Idag var vi klara ganska tidigt, för barnen vaknade vid 6.30. Dom är ju inne i dagisrutinerna nu. Så vi gick ut på lekplatsen, lekte på baksidan. Sen kom Jennie en sväng med barnen och Lina & Liam dök upp. Tuva sover nu. Hon var helt slut efter allt lekande.

I eftermiddag ska vi ner till "ollemor" & "ollefar" (min farmor & farfar). Farmor fyller år och sen skulle pappa komma hem. Malva längtar så:) Så det blir lite paketöppning... Pappa har vi ju inte fått chans & gratta än, eftersom vi inte har träffat honom.

Vi hörs!
Tjingbaling



Ja, ni ser rätt...det är faktiskt jag!!! För ganska många år sen... Fotot är taget en härlig dag nere vid havsbadet...

Jobbevecka...

Så var man tillbaka på jobbet igen! Jag har haft fullt upp. Det är ingen som gör mitt jobb när jag är ledig, så det blir mkt när jag kommer tillbaka. Återlämning av böcker, reservationer ska skrivas ut, böcker ska sättas upp, veckans boktips, hemsidan, ut i klasser för bokprat osv. Lite stressigt, men det gäller & ta en sak i taget.

Igår var jag på gympa. Lite seg i kroppen, troligen efter resan...all mat och gin & tonic...

Idag är Macke på Hockey o Mörrum. Hans stora passion, men han har inte gått på ngn match nu på länge. Så idag var det dags. Barnen är trötta efter dagis, så dom kom i säng tidigt.

Ha det gott!
Kram Majsan

Bildcollage..hrm...

Ja, nu har jag fattat hur man gör bildcollage...hihi....

Här kommer lite bilder från festen vi hade i januari!

Tjingeling!!




Mallans outfit:)

Malva har valt dagens outfit! Hon skulle ha sina guldtights (som hon fick av Sara & Emma i julklapp) idag! Till det valde hon en tröja som det står coolest in town på! Hon är för rolig med sina matchningar:)


Vi rensade ut i Malvas garderob idag. Byxor, t-shirtar, klänningar som var för små...det blev inte så mkt kvar...hrm...


Hemma i Norje igen...

Då var man hemma i lilla Norje igen. Vi åkte hem med flyget kl 14.15 i fredags. Det gick väl sådär på flyget. Tuva fick inte ro & sova, så hon skrek i timmar... Men Malva var jätteduktig! Satt & filosoferade med sina saker. Barnen somnade i bilen hem och vi var hemma kl 22.

Igår tvättade jag väl mest hela dagen och packade upp alla grejorna. På kvällen åt vi sjömansbiff och kollade på melodifestivalen.

Idag har tvättmaskinen gått varm...snart klar med all tvätt... I förmiddags var vi ute. Rensade kaninburen, barnen lekte med gegga osv. Rätt skönt ute!

Här kommer lite foton från vår underbara semester:) Titta & njut!!!

På flygplatsen!



Alla förväntansfulla. Utanför hotellet Barcelo Lanzarote.


Malva & Tuva på balkongen & testar sina nya solbrillor!


Andra dagen var det lite molningt så vi passade på att gå strandpromenaden. Tony riskerar livet ute på klipporna...


Sara & Emma kom med denna delfin (haj?!) innan vi åkte. Under resan fick den namnet Sippy!


Tuffaste badkillen Liam:)


Tuva sitter i vattenrutschbanan!


Vi var helt galna med & bada! 


Nast sista dagen!!

Hej svejs!

Som ni forstar har vi  haft det fullt upp med & sola och bada:) Det var molnigt nar vi kom ner & pa lordagen, men sen har det varit jattefint vader. Vi har legat vid poolen och akt rutschbana! Barnen har alskat det. 

En dag nar vi gick ner till poolen, sa kollade jag pa Malva & Tuva. Dom ar riktiga charterbarn! Solhatt, solbrillor, uppblasbara saker!! Dom ser sa harliga ut! 

En av dagarna for vi till ett stalle ca 15 minuter harifran. Dar gick vi o kollade i affarer & kakade ute. Det var riktigt mysigt.

Imorgon aker vi fran hotellet kl 12 och flyger hem till kalla Sverige kl 14. Vi hors nar vi kommer hem!!

KRAMIZAR!!!

Har ar nagra bilder som jag har skickat till Sara!

 







Var utsikt fran balkongen!! Fantastiskt

Solig dag:)

Som ni forstar har jag lyckats snoka upp datorer har pa hotellet! Igar va jag lite stressad eftersom jag inte hade mer pengar. Idag har jag mer...hihi...

Jag gick ut pa balkongen imorse och det var stralande solsken! Gissa om vi blev glada. Det blev poolen direkt efter frukosten. Tony & LIna akte till en marknad, men vi hoppade over det. Mallan ville BADA i barn poolen. Tuva somnade sa vi fick en hel formiddag med solande! UNDERBART!! Malva tyckte det va toppen. TACK till Sara & Emma for badgrejorna. Det har roat barnen hela formiddagen. Elice & Malva slangde ut grejorna i poolen och sen skulle dom fanga dom...

Vi var uppe & tog en siesta efter lite sen lunch. Och sen bar det ner till en liten lekpark nedanfor vart. Middag och nu kommer vi att ta en drink i baren:)

Det ar lite synd att jag inte kan lagga ut nga bilder. Men det far komma nar vi ar hemma igen. Mallan ska inte hem, hon tycker det e bra har!

Tjingeling & godkvall:)

LANZAROTE!!!

Japp, vi kom ivag till Lanzarote. Tuva krakte redan i Ysane, men vi akte anda. Resan ner gick bra! Vi bor jattefint, all inclusive. God mat, fint hotell, fina pooler, lekland osv. MEN, vadret har varit lite trist. Molnigt nar vi kom och idag oxa. Men dom sager att det ska bli fint imorgon, sa vi hoppas pa det. Idag har vi varit ute o gatt en runda, strandpromenad. Harligt att det ar sa varmt i luften:)

KRAM till er alla dar hemma!

Malva ar inte bra annu. Hon hosta o hostar... 

Resa eller ej?!

Ja, nu har bestämt oss för att vi provar & åka till Sturup imorgon. Vi ska köra redan kl 05.00. Flyget går vid kl 09.00. Så får vi se om barnen hunnit repa sig något. Annars är det inte mer än att vi får vända...och köra hem till lilla Norje igen.

Ha det så bra alla vänner:)
Kramizar

MAGSJUKA!!!

Ja, man tror knappt det är sant, men Malva & Tuva har åkt på magsjuka!!! Och vi som skulle åka till Lanzarote imorgon bitti... Vi får väl avvakta & se hur det blir. Men jag tror inte vi kan åka. Bläää...

Återkommer under dagen:(

Kram kram

Migrän..usch så trist..

Jag fick migrän igår, så jag fick köra hem från jobbet efter lunch. Kom hem tog en tablett & la mig och sov i nga timmar. Nu på eftermiddagen har det släppt en del och jag börjar känna mig normal igen...

Måste visa Tuvas nya jacka & mössa från Villervalla. Malva har fått en klänning & ett par tights från Kappahl.




Packningen påbörjad...

Nu har jag börjat & packa lite till resan i nästa vecka. Mycket grejor blir det...hrm...får väl se om vi kan trycka ner allt! Jag håller på & tvätta och försöker få i ordning främst på barnens grejor. Ordentlig som jag är så har jag ju en lista & gå efter. Men Lina & jag ska jämföra lite listor...så man inte missar ngt.



Nej, nu måste jag gå & fixa till mig lite. Jennie kommer snart & hämtar mig för vi ska på Me&I-party! Jag har sett ut nga klänningar till barnen...får väl se om jag lyckas hålla mig till det! Här ser ni dom jag har tänk köpa (hämtade från Me&I:s sida)





Shopping & SPA:)

Jag måste börja & berätta om fredagens äventyr! Jag & barnen åkte in till Karlshamn för & hämta Tuvas pass. För vi ska ju till Lanzarote om FYRA DAGAR!!! Sen passade vi på & gå inom en supermysig affär i Karlshamn; Bus & Rackartyg. Malva skulle få vara med & välja en klänning. Vi gick runt & kollade på det mesta. Inget av Molos dög, men när vi kom till Villervallas kläder, så såg hon en klänning hon gillade. Rosa med stjärnor på. Så den fick det bli. Tuva fick en tröja och en klänning. Ni kan se det på bilderna:



På kvällen var jag & mamma bjudna på SPA-kväll hos Sara & Emma i Fridhem. Det var så mysigt. Det var tända ljus, SPA-grejor framsatta, tofflor, dukat fint för middag! Vi fick först bål & baconlindade vattenkastanjer. Smarrigt värre! Ja, ni kan se lite av Saras bilder nedan...





Så jag färgade håret, ögonbrynen, ansiktsmask, peeling, satt i fotbad och målade naglarna. Innan vi började med allt åt vi en supergod middag; kycklingfiléer, potatisgratäng, tsatsiki, sallad. När vi satt i fotbad spelade vi ett tv-spel som heter Buzz om jag inte har fel för mig. En slags frågesport. Det var superkul! Inte för att jag var i närheten av att vinna...Emma hade spelat nga gånger innan så hon slutade på höga poäng...



RSS 2.0