Puh...vilken vecka...

Ja, denna veckan har det varit mycket! Jag har varit helt slut varje dag. Det har varit möten varje dag, medarbetarsamtal med chefen, bokprat osv. Plus allt det vanliga som måste göras på jobbet. Sen har jag varit på gympa, ute & gått.

Igår fyllde jag år... Sara & Emma var här när jag kom hem. Jag fick paket av pappa genom dom. En superfin röd vårjacka, ny svart väska, rött nagellack och ögonbrynsfärg. Blev jättenöjd! Och så Macke bjöd på middag på Salvatores i Sölvesborg. Det var sååå god mat! Vi åt förrätt; gratinerad svamp med sallad. Till huvudrätt tog jag canneloni som var fyllda med kyckling & riacotta ost med ostsås och sallad. Det var riktigt mumsigt! Jag passade på & ta ett glas rött:)

Jag längtar tills imorgon, för då är jag & mamma bjudna till Sara & Emma på spa-kväll. Det känns som jag kan behöva det:) Vi ska käka middag, dricka vin & göra oss snyggare än vad vi är...

Kram & tack till alla som gratulerat mig!!!

Familjen Nilsson har bytt hårfärg...

Vi lånade ju som sagt en peruk av Tina. Den är flitigt använd av alla i familjen:) Tack Tina för att du förgyller vår vardag!!


Malva trädde på peruken redan vid kl 7.30 på morgonen... hon blev sååå glad! Hon är Stephanie i Lazy Town!




Naturligtvis måste lillasyster också få prova det fina håret!

Jag fick en smart grej av mamma i födelsedagspresent, som jag glömde skriva innan. Det är en behållare som det står diskmedel på. Jag älskar & diska (så jag hinner liksom aldrig sätta undan diskmedelsflaskan mellan varven), så nu kan jag ha den framme alltid:) Så snyggt! Och ja det är vårt fina kakel i köket...jag hoppas på att det ska bli inne snart..hihi...


Kalas:)

Hejsan hoppsan!

Idag har jag haft kalas. Fyller år på onsdag, så passade på & fira idag! Blev så uppvaktad. Jag fick en vårjacka & sjal av mamma, fint vin av Staffan, Presentkort på thaimassage + gourmetsalt + skål med blandade nötter av Sara & Emma, 500:- av Anita & Jeppe. Blev så nöjd, så nöjd! Tack alla:)

Hann inte ta några bilder under middagen, men det blev några efter melodifestivalen. Emma ville inte riktigt fastna på bild idag, så hon är inte med...


Så här glad blir man när man är på fest hos Majsan!!




Amigo måste ju så klart vara med:)



Tina hämtade Sara & Emma. Hon tog med sig en peruk till Malva (det är en tjej i en serie som har rosa peruk;Lazy Town) och alla skulle så klart testa den. Så här snygg blev Macke som Stephanie!!

Inne & kör vagn...

Tjingeling!

Tuva har fått en ny vagn. Jag fick köra runt med henne inne igår. Hon älskade vagnen! Den är tänkt till utlandssemestern om två veckor:) Så det är bara & hoppas att vi kommer iväg! Tuva fick pencillin igår för hon har hostat nu i 5-6 veckor. Stackarn!


 

Dagens boktips!!

Jag har läst & läst i 2 dagar! Det är ju sportlov & då brukar jag passa på & läsa lite böcker. Jag har en del bokprat efter lovet, så får jag läsa in mig på lite nya böcker...



  • Ja, här ett axplock av vad jag har läst till 6:or & 7:or. Jag valde några lättlästa ungdomsböcker, några fantasy, några typiska tjejböcker.



    Dessa tre blev dagens favoriter!!
    Det är Kung Steves självlysande hip hop bibel av Thomas Fröhling, Evelina av Hanna Christenson och Spejarens lärling av John Flanagan.

 

Kung Steves Självlysande hip hop bibel var underbart skriven! Den handlar om Steve. Det uttalas Steve, som rimmar på teve. Inte Steve som rimmar på liv. Det är han som ska bli den nya kungen av hip hop! Riktar sig väl till dom från åk 5 till 8 beroende på läsmognad.

Evelina av Hanna Christenson handlar om Evelina som är ensam. Hon hatar varje skoldag. Men när hennes familj flyttar till en mindre ort & Evelina börjar på gymnasiet förändras allt! Hon blir inbjuden till dom populära tjejernas gäng. Boken handlar också om Malin, som alltid varit skolans hackkyckling och Susanna som är vacker & populär. Alla killar vill ha henne och alla tjejer vill vara henne. Under hösten tvingas hon göra ett val som förändrar hennes liv. Tre tjejer & tre sammanflätade livsöden... Riktar sig till högstadiet.

Spejarens Lärling (Gorlans ruiner) av John Flanagan handlar om Will som är lite till växten, men snabb & kvicktänkt. Så länge han kan minnas har han velat bli riddare som sin far - en far han aldrig fått lära känna. Han nekas inträde till Redmonts krigarskola och får istället bli lärling hos Halt. Det är en spejare med övernaturlig förmåga att röra sig osedd. Will lär sig motvilligt behärska spejarens vapen. Will & Halt tvingas ut på ett uppdrag för att förhindra att kungen mördas... Denna kan man nog läsa från åk 5 och i högstadiet. Mycket bra!

Städdag:)

Imorse sa Macke "Nu ska jag städa!"...så jag tog barnen med mig upp till Lina, Elice & Liam. Malva & Elice är som syskon. Dom leker & tjafsar om vartannat. Och lille Liam har blivit snabb som en liten vessla. Han ålar sig fram till öppna spisen, ska dra i lampor. Han utforskar verkligen allt! Alltid lika kul & träffas:)

I eftermiddag gick vi ut på baksidan med barnen. Vi lekte i snön, dom åkte pulka osv. Här kommer lite bilder från idag! Kramar & Tjing!!


Tuva kommer inte upp på fötter igen, när hon ramlar...




Macke hakade fast pulkorna i varandra...

Som ni ser är inte alls Tuva busig....

Polisen tar oss...

Idag åkte vi in till Karlshamn, för vi skulle fixa pass till Tuva. Malva var livrädd att vi skulle till polisen. Tänk om det finns bovar där?, Tänkom polisen sätter oss i finkan?... Det gick i alla fall bra att få Tuva & sitta stilla.

Sen åkte vi upp till Sara & Emma och våldgästade dom! Det är alltid lika kul & komma dit:) Vi babblar, leker om vartannat. Sen for vi till McDonalds & käkade.

Ja, nu undrar ni säkert varför vi har varit & fixat pass... Macke har bokat en resa till Lanzarote! Vi hade kommit överens om att inte åka i år, menefter en dag kändes det riktigt kul, så nu hoppas vi på att alla är friska & krya tills dess! Det ser ut & vara ett jättefint hotell med all-inclusive. Min bror med familj, Linas föräldrar & farmor och farfar ska visst oxå med. Så det lär nog bli jättekul:) Nu längtar jag faktiskt, speciellt efter lite SOL!!!


Snöigt värre...

Igår var det en minst sagt hektisk dag. Jag är ju som ni vet så morgontrött. Kom upp för sent o allt blev stressigt. Jag jobbade nga timmar, sen tog jag & några kollegor tåget till Malmö. Vi var på föreläsning/information om Daisy (talböcker). Faktiskt intressant! Det var en kvinna från tpb (tal-och punktsskrifts institutet) där, samt 2 bibliotekarier och en spec.ped. som pratade om sina erfarenheter med Daisy. Jag har fått tillstånd av regeringen (!) nu, så jag får ladda ner Daisy via tpb:s hemsida. Men det är en del praktiska saker som måste fixas först, som ny hårddisk, brännare osv. Så det ska fixas på fredag eller på sportlovet. Jag vill komma igång med det NU eftersom behovet är stort av talböcker på skolan.

Sen var det värsta snöovädret i Malmö när vi kom ut från föreläsningen... Kom hem o åt snabbt sen körde jag till gympan i Mjällby! Hem & duscha sen i säng!

Idag hade det ju snöat som bara den. Barnen var överlyckliga! Idag har jag fixat med lite allt möjligt på jobbet. Ska läsa en del på sportlovet, så det gäller & tänka igenom vad man ska läsa. Jag har en del bokprat när vi kommer tillbaka efter lovet.

Tuva gillar & klättra. Så här glad blir man när man kommer upp i korgstolen i sovrummet...


Smått & gott...

Helgen har varit lugn. I lördags var Tony & Lina med familj hos oss på kvällen. Vi käkade lite middag & kollade på Melodifestivalen. Vad var det för låtar som var med?! Den enda som var rätt ok va ju Alcazars låt. Dom andra var ju helt ute & reste... Som tradition har det blivit att så fort Elice kommer hit, så ska alla barnen bada:) I lördags var det premiär för Liam.



Idag har vi varit & kollat på Jennies & Mattias lilltjej!! Så söt hon är! Man glömmer att ens egna har varit så små. Tuva, Melker & Malva såg helt enorma ut bredvid denna lilla tjej.







Malva var så lycklig över att äntligen få se bebisen. Klart att hon skulle hålla den lilla:)



En stolt pappa Mattias!

Bio...

Nu har jag varit på bio! Såg Maria Larssons eviga ögonblick. En underbart fin film utspelad på 1900-talets början. Den handlar om arbetarkvinnan Maria som upptäcker en kamera som bara har blivit liggande. Hon är gift med Sigfrid (Micke Persbrandt) Larsson. Periodvis så super han, är en riktig kvinnokarl, men även hårt arbetande familjefar. Maria är till slut mor till sju barn.

Fotografen Sebastian lär Maria att fotografera & se på tillvaron med nya ögon. Hon fotograferar allt i hennes närhet så som blommor, katter, barn. Samtidigt får man följa världen hon lever i med fattigdom, krig osv.




Små små kycklingar...

Idag har vi varit lediga både jag & Macke. Så det blev en tur in till Sölvesborg. Hade lite småärenden & så var vi & fikade:) Malva har varit med Macke idag i kycklinghuset. Dom fick nya kycklingar, så här kommer nga härliga bilder...






Vår & sommar...

Igår satt jag & kollade en del i H&M katalogen. Gud så mycket fint de finns! Jag älskar vår och sommarkläder. Framförallt när man kan ha sandaler & öppna skor! Underbart! Här kommer nga grejer som troligen kommer att beställas...







Sara & Emma kommer säkert & säga "typiskt din stil Maja"...hahaha... 

Gympa...

Idag har det varit mkt på jobbet. Många vill ha bokprat, börja med läsecirklar och så har jag ställt upp mängder med böcker från förra veckan när jag var sjuk. Är allt lite trött nu...

Ikväll ska jag på gympa i Mjällby. Lite som friskis & svettis. Man kan liksom lägga upp det lite själv hur hårt man vill ta i. Det ska bli sååå skönt!! Idag ska min kära mor följa med! Jana är förkyld, så vi får väl hoppas att hon frisknar till snart:)

Ha det gott!!


Måndag & jobb!!

Idag har jag varit & jobbat. Det var trögt & komma upp i morse. Jag är ju ingen morgonmänniska... Macke är hemma med barnen ännu. Dom är inte bra än och inte han själv heller för den delen. Det är segdraget...

Det är ju ingen som går in & tar mitt jobb när jag inte är där, så det var mkt & göra idag. Hur mkt böcker som helst & återlämna, post, mail, bokbeställningar osv. Så dagen har gått himla snabbt. Jag gillar när det är mkt & göra.

Jag fick biobladet idag. Funderar på & gå och se Valkyria med Tom Cruise. Den verkar bra (och sen har jag ju alltid varit lite småkär i Tompa...hihi).





Nej, nu ska jag gå & umgås lite med mina barn & man. Får väl sortera lite tvätt oxå innan läggdags:) Så kul, så kul!

Tjingeling!!

Dagen efter....

Tjingeling alla vänner!

Jag har vaknat ur min sjukkoma!! Så underbart skönt & va på benen igen:) Macke & barnen börjar oxå repa sig.

Igår hade vi fest. Mina högstadiekompisar & jag har länge pratat om & ha en fest, där vi bjuder med ett par vi brukar umgås med. Så det blir lite blandat folk. Jag bjöd även "de vanliga Norjeborna". Gud så kul vi hade!! Alla taggade till max (ni vet det blir ju så när man har barnvakt OCH ska på förfest OCH ska ut & dansa...)...

Men alla höll sig på benen och inga blev direkt överförfriskade. Jag var nog bland dom enda som gillade musiken på Harrys... inga förutom (systrarna Nielsen) är väl direkt förtjusta i den musiken...men alla var nog uppe & dansade ändå:) Och det är ju ofta festen som är det roliga. 

Här kommer ett antal bilder från igår. Och faktiskt är jag oxå med!! Fick ju lite önskemål om det igår...hahah....

Kramiz!!





 


























RSS 2.0