Våren kommen hos Nilssons...

Igår efter vi hade varit på IKEA, så satte jag mig & sydde gardiner till tv-rummet och köket. Tror ni inte att nålen gick sönder och jag fick något i ögat! Fick köra in till akuten och satt där till kl 00.30... Nålen hade rispat i ögat och jag fick salva... Man tror ju inte att det är sant... Men fint blev det med gardinerna i alla fall!! Ni ser ju själva!



Ny ryamatta, nya kuddar, ljus...

Det underbara tyget!!!

Idag har vi varit hos Sara & Emma. Barnen var där medans vi var och handlade mat inför den kommande veckan. Dom bakade muffins med hasselnötscremé och glasyr. Flickorna fick baka själva. Lånat några bilder från Saras blogg http://fabulousprincess.blogg.se/ Saras bil är sönder, så dom kommer ingenstans:( Så vi fick köra till dom . Alltid lika trevligt!!











Nu ikväll gjorde jag världens godaste middag!!! Det var glazade spareribs med tomat- och ananas salsa smaksatt med koriander, honung och chili. Till det serverades potatis gjorda i ugnen. Fantastiskt gott!!!! Det var recept från vår matlista:) Love it!!

Tjingeling!!


TÄVLING!!!

Gör som jag och va med i denna tävling!!

“Jag är med och tävlar om en Canvastavla hos Cheeky i samarbete med Önskefoto.
Tävlingen pågår till 1 februari”



Me & I party!

Innan jag åkte hem från jobbet idag så körde jag inom Rusta. Såg i annonsbladet att dom hade ryamattor där. Så det blev en i mörk rött till "data-rummet". Jag har inte hittat ryamattor i mindre storlek innan. Blev jättenöjd!

Sen ikväll var det Me&I party hos Jennie. Gud vilken besvikelse deras vårkollektion var... Det var bara två klänningar som jag tyckte var fina. Den ena fick Tuva och den andra får Malva av fastrarna i födelsedagspresent. Så det blev billigt!! Jag brukar annars gå lös på deras kläder...

Malva blev glad för idag kom Pippikläder som jag hade köpt på nätet till henne (naturligtvis på REA). En t-shirt och en klänning. Jag trodde aldrig att dom skulle passa. Stl 116...min lilla tjej...men dom satt som en smäck;) Hon behöver en verklig uppdatering av sin garderob... Får väl inhandla lite vårnytt!

Så imorgon är det FREDAG! Då fyller barnens kusin Maja 1 år. Så då blir det kalas på kvällen. Jag lägger ut en bild på Maja som Sara har tagit. Hon är sååå go där så jag tror inte att Jennie misstycker;)



Trevlig helg...om vi inte hörs innan...


Halva veckan gjord...

Idag var det dags för broccoli- och skinksås med pasta till. Det blev väldigt gott:) Riktigt skönt det här med matlistorna. Inget tjafs om vad det ska vara för mat och allt finns hemma!

Idag tog det lite tid & köra hem i detta snöoväder...bilarna låg i 50-60 km hela vägen från K-stad och hem...

Jag längtar ju efter våren! Får man säga det när det är snökaos?! I alla fall så har jag bokat plats för "lilla" husvagnen på http://www.ugglarp.nu/ Ugglarps camping utanför Falkenberg i sommar!! Det ska bli sååå skönt & vara iväg i en vecka. Man kan väl inte annat än & längta efter sommaren när man sitter & kollar på gamla foton?

Här är ett från Havsbadet i somras på Tuva och Sara (förstås...hon är en riktig linslus...hihi)!


Recept!

Det har kommit önskemål om att lägga ut receptet på den:

Franska potatis- och purjolökssoppan (4 port)

Skölj 2 purjolökar och skär i tunna skivor. Skala 4-5 potatisar och 1 gul lök. Tärna ner och fräs så allt får färg.

Häll på 1,2 liter buljong och lägg i 2 st persiljekvistar. Koka tills det är klart. Kör med en stavmixer till slät konsistens. Ös i 1-2 dl grädde och värm till. Krydda med salt, peppar (och ev gräslök).

Vi stekte lite bacon till. Gott att strö över!!


SMAKLIG MÅLTID!


Ny vecka...

Igår när jag kom hem, så låg det ett paket i brevlådan. Hrm...tänkte jag vad kan detta vara... Det visade sig vara en bok. Först fattade jag ingenting, men så kom jag på att jag hade varit inne på en bokblogg och fyllt i där man kunde vinna en bok. Så jag hade vunnit!!



Idag har vi haft potatis- och purjolökssoppa med pannkakor och glass till efterrätt! Vi går ju efter menyer nu, så det är väldigt spännande varje dag! Soppan var jättegod och barnen var supernöjda med efterrätten;)

Malva ville vara med på kort, så här kommer hon!

 

Tjipp Tjopp!!


Storhandling...

Idag har vi varit & storhandlat inför veckan. Vi är med i ett projektarbete, som en gymnasietjej gör. Hon har gjort matlistor till oss i 6 veckor framåt! Alla recept samlade bakom varje matlista. Enkla recept, lagom många ingredienser och det ser jättegott ut!! Hon ska väl se hur mkt man lägger på mat i månaden. Så det ska bli spännande!





TREVLIG SÖNDAG!!!


Denna underbara vecka...

...börjar nu dra sig mot sitt slut. Jag har legat på den fantastiska spikmattan varje kväll denna veckan. Jag somnar direkt och är sen UTVILAD på morgonen. Så jag kan säga att humöret har varit på TOPP!!!

I måndags pallrade jag och svägerskan Jennie oss iväg på ett BodyPump pass!! Ja, ni läste rätt...hahaha... Vi kände oss som två bortkomna gamla tanter när vi steg in i lokalen och vi som har tränat så mkt förr. Men vi kom snabbt in i det hela. Det var ju bara det att man inte orkade så mkt som man en gång gjort. Kul var det, så det blev en ny tid inbokad;) Den efterföljande träningsvärken var väl mindre kul...

Idag har jag varit i Karlshamn med Sara. Jag fyndade på rean (som vanligt)...hihi... Ett par svarta manchesterbyxor till mig (som jag spanat på innan) och en ballerinaklänning till Malva för 49:-!!!!!!! Villervalla kläder till Tuva och ett par Molotights. Tror jag betalade 200:- för det! Lurvfleece till Tuva från Kappahl för 150! Jag tror att alla mina rabattkuponger gick åt..hahaha... Spara alltid dom & har i plånkan. Sara bara skrattade åt mig...



Nu i all min energi har jag börjat planera vad vi ska göra i vår och när vi ska på semester i sommar. Man kan ju säga att jag LÄNGTAR efter våren och värmen...

Så här brukar det se ut på lördagen på Rockis här hemma på baksidan... Grillning och dricka står på schemat då...hehehe...

Tjingeling;)


Det ska va husvagn...

Det är flera som har undrat hur vår "lilla" husvagn ser ut! Här kommer en bild tagen i snövädret! Den är gammal, men vi ska se om husvagnsemestrar är något för vår familj (jag själv älskar ju det...)!


Så var helgen förbi - igen...

Idag har vi varit i Olofström på badhuset. Gud så kul det är! Det är sååå fint där med litet vattenlekland, varmvattenbassäng, vattenrutschbanor mm. Malva for runt som en galning, medan Tuva inte vill vara där hon inte bottnar. Vi låg i flera timmar, sen lite lunch på det;)

I eftermiddag har vi ordnat så jag har en stor tv-skärm till datorn...hahaha...och en "tjock-tv" i sovrummet. Vår andra skärm gick ju som sagt sönder. Sen har jag fixat i ordning i "data-rummet", så vi ska sätta in en soffa där. Allt detta för att jag skulle ha ut ett vitrinskåp från "data-rummet"...


 

En härlig bild på kusinerna Malva & Elice från Lanzarote!!


Otur & Spikmatteberoende...

Hejsan! Jag har inte på något sätt slutat med bloggen, men skärmen till datorn gick sönder... Så nu sitter jag med en stor tv som skärm... Sen fick Macke punktering på bilen och min hårfön gick sönder. Det borde väl räcka nu?!

Jag har blivit helt totalt beroende av min spikmatta, som jag fick i julklapp av Sara & Emma!!! Jag trodde väl att det var lite båg över det, men tänkte att jag kunde ge den en chans. Jag har ju mkt ont i ryggen. Det fantastiska med den är att jag sover så fantastiskt bra! Jag sover hårt annars, men är aldrig utvilad på morgonen. Men det kan jag säga att jag är nu. Helt avslappnad. Så prova om du får möjlighet!!!

Villes nyårsfoton!!!

Här kommer Villes foton från nyår...












Så var det den 1/1-10!!

Idag var alla trötta i familjen Nilsson!! Vi kom i säng sent (runt halv två) och Tuva har hostat hela natten... Macke & barnen är hos mina systrar just nu. Så faktiskt ska jag försöka & vila lite. Något som jag är helt kass på! Jag springer hellre runt & plockar i huset än går & vilar... typiskt kvinnor?!



Tuva kör i alla fall sitt vanliga race och är (som ni alla säkert vet) besatt av Sportacus!

Malva poserar!! Min stora tjej!



Malva tog lite foton. Som ni ser är hon riktigt duktig på att fota! Smilla får vara med på en hörna... Bilden är tillägnad Peppe;)

KRAMAR!


NYÅRSFEST HOS IDA & JOHAN 2009/10!!

Igår var vi hos Ida & Johan på nyårsfest. Ida hade dukat jättefint! 



Vi hade beställt mat; Potatisgratäng, lax, kyckling, rostbiff, bröd, sallad och marängswiss till efterrätt! Supergott!



Japp, så här snygga va jag & Macke! Jennie fick fota oss också...annars bara bilder på de små liven...



Melker hade med sig sina tågbanor. Alla var helt besatta av & bygga med den. Så jag tror nog att ollefars & ollemors julklappspeng till barnen kommer & gå till en tågbana!



Emil & Viktor hade med sig leksaker. Tuva tyckte det va sååå kul med lite "pojksaker"!



Här ser ni Malva in action. Det var full rulle hela kvällen med nio barn...

GOTT NYTT ÅR!!!!


RSS 2.0