Familjen Sjukling!!

Ja, vi är fortfarande dåliga. Så trist så vi håller på & dö av tristess!! Man längtar bara efter att det ska bli kväll, så man får gå & lägga sig. Malva är fortfarande dålig (feber, hosta, kräker), Macke e kass (har kräkt o ont överallt), Tuva har feber & jag mår fortfarande inte bra. Det är som Macke säger att det riktigt "suger" i magen, man vill äta men kan inte.

Idag gjorde jag i alla fall lite middag (som vi åt på små assietter...haha...ingen kunde äta mer). Det blev pengasiusfilé med en stuvning över gjord på grädde, vatten, fiskbuljong, smör, vetemjöl och persilja. Till det hade vi ris. Supergott.

I förmiddags var flickorna rätt ok, så vi trädde pärlor till halsband. Malva har fått dom av mostrarna för länge sen. Det är godispärlor. Tuva upptäckte det när vi nästan var klara som tur var. Fina blev dom som ni kan se på korten:) Och förresten tack till Sara & Emma som kommer med småsaker då & då till barnen! Det finns alltid ngt kul & plocka fram!! Sen fick Malva en barbiefilm som mostrarna köpt i Ullared för längesen, men som jag stoppat undan. Det är bra & ha ngt & plocka fram när det är tråkigt. 

Hoppas alla ni där ute är friska & krya!!! 








Maginfluensa...

Igår låg jag hela dagen i maginfluensa. Jag har aldrig varit magsjuk innan. Det var fruktansvärt!! Nu har Malva fått feber & kräkt... usch, vilken start på veckan. Jag har i alla fall börjat äta lite idag. Hoppas jag kommer igång imorgon.

Tuva har varit pigg som en mört (än så länge). Här är hon ute med Macke en sväng idag! En riktig lite busunge:)



Sim på varsitt håll...

Idag har jag & Tuva varit på babysim. Rätt som det var såg jag att hon tog i som bara den & blev alldeles röd i ansiktet...hon bajsade... Så det var bara & gå upp & få på nya badbyxor. Så vi hann inte va med på så mkt...

Malva & Macke är i Olofström & badar med Tony, Lina, Elice & Liam. Hon längtade som bara den. Dom har ju byggt om där, så det är som ett vattenland!

Lägger in en gammal badbild på Tuva luvan när hon dyker:)



Utedag i skogen:)

Idag sov vi till kl 8. Skönt! Sen fixade vi till oss och åkte in till Sara, Emma & Migan. Vi gick en runda i skogen, vid Prästslätten (tror jag...). Jag har aldrig gått där innan, en lite sjö, grillplats osv. Jättemysigt! Sen bjöd vi upp oss själva på lite fika:) Barnen somnade som stockar i bilen hem...

Ikväll blir det lite god mat, rödvin:) Och vi har utvidgat vårt mys på fredagarna med lite lekar! Förra fredagen var det kurragömma. Alla fyra sprang & gömde sig & letade om vartannat. Macke höll på & dö!!! Han tyckte inte vi va kloka...hahaha...men barnen fullkomligt älskade det! Så jag har en känsla av att det blir det idag igen...

Kram kram

Lite bilder från idag, som Emma tog:)



HELG!!!

Japp, då va min jobbvecka slut! Sköönnnt o va ledig på fredagarna. Annars har det gått bra idag. Full rulle på jobbet. Det är mkt o komma in i när man har varit ledig så länge.

Imorgon drar vi nog in till K-hamn till Sara, Emma & Migan en sväng.

Ha det så bra!"
Majsan

Längtar efter våren...

Ja. idag har väl det mesta krånglat på jobbet...puh så trist när det bara går emot en. Jag hoppas det blir en bättre dag imorgon! Jag har i alla fall fyndat lite på rean! Jag var nere på stan & köpte en polarn & pyret jacka till Malva. Nu får vi hoppas att hon vill använda den bara... Tuva fick en Bamseoverall, för den hon har nu är så konstig modell. Igår beställde jag kläder från Molos underbara vårkollektion! T-shirt med tights till Tuva och dom underbara dalmatinerbyxorna. Se bilden nedan!!

Tuvas tröja med matchande tights...





Scrapping...

Igår var jag & scrappade i Karlshamn. Det är sååå kul!! Vi är nga som träffas någon gång i månaden. Igår fick vi prova på & rita egna layouter. Vi hade jultema, men mina foton hade inte hunnit komma. Så ni får se några andra som jag har gjort. Ett uppslag är från Tuvas dop och det andra från hennes 1-års dag.







Andys lekland!!!

Igår var jag, Macke, Malva, Tuva, Tony, Elice, Sara & Emma på Andys lekland. Gud så kul vi hade!!! Vi klättrade, kröp, hoppade, åkte, ja lekte som bara den!! Vi vuxna tyckte det va lika kul som barnen. Något & rekommenderas i vinterrusket!! Kolla på bilderna så förstår ni!



Tur till mor...

Idag vaknade barnen redan 06.30...dom är inne i dagisrutinerna. Så vi var färdiga redan kl 8! Då körde vi in till mamma & hälsade på henne. Köpte med oss lite frallor & fikade. Tuva var som vanligt på allt hon inte får, som ljuslyktor, telefon, dvd osv. Jaga, jaga...

Båda barnen har blivit lite hostiga. Trist, hoppas dom blir bättre tills nästa vecka.

Härligt väder idag:) Kallt men sååå vårigt när solen visar sig! Längtar faktiskt till våren nu, men det dröjer ju nga månader till. Härligt med alla vårkläder som börjar komma in i affärerna. Toppen på bilden köpte jag i helgen! Gillade den verkligen:)

Kramiz!


Bus-Tuva...


Vårnytt från MQ...


Kläder, kläder....

Pappa kom hem från Thailand igår. Fick tre tunikor, en klänning mm. Faktiskt så passade allt! Konstigt att han har fått ihop det med storlekar... Tuva fick ett jättesött Hello Kitty set och Malva klänningar & toppar. Hon va i himmelriket!!

Då är jag ledig imorgon. Ska vara FL på fredagar är det tänkt. Vi drar nog in till mamma en sväng. Det var ett tag sen vi va där.

Höres!

Favorit till sommaren?


Thailandskläder...


Sötis!


Pappamys....


Kryssa lugnt...

Vilken korsordsnörd jag har blivit! Jag riktigt längtar tills jag får gå & lägga mig på kvällen & lösa mina korsord!! Macke är helt knäckt...jag har lite abstinens idag för jag har ingen ny tidning...haha...tantvarning när man längtar efter allas veckotidning & året runt!  Får väl dra en repa till macken & köpa en tidning...

Det är så många barn-och ungdoms böcker jag vill läsa just för tillfället. Har sett så många bra böcker, men det är svårt & hinna. Får väl ta & läsa lite på sportlovet:) Det är ju inte så länge till. Bara 5 veckor tror jag.

Tjingeling;) 

Söndagsfika hos syrrorna:)

Tjingeling!

Macke hade inte känt sig bra inatt, han hade kräkt & suttit på toa...han blev bättre under fm, så vi hoppas att det inte är någon magsjuka! Vi städade i alla fall ut julen helt idag. Granen åkte ut. Jag sydde upp gardiner, slängde blommor, ja det va full rulle!

Efter vi hade käkat lunch så ringde jag Sara & Emma och bjöd dit mig & Malva! Hahaha...dom hade liksom inget & säga till om. Malva & Emma bakade sockerkaka, så det blev fika. Mums! Vi hade som alltid en massa och prata om. Tiden går sååå snabbt när vi träffas. Dom vill ju gärna har jobb, som alla andra men det är ju inte så lätt idag. Men jag tror dom kom fram till vad dom kan tänkas vilja läsa! Det är ju inte så kul och behöva leva på minsta möjliga. Hoppas målen för 2009 blir uppfyllda!!!!

När vi kom hem hade Macke gjort köttgryta & ris. Han & Tuva hade rensat kaninburen, satt in den stora tomten, tvättat jobbarbilen osv. Jag har fixat lite lunchlådor & lägga i frysen; köttfärssoppa & köttfärssås. Soppan måste jag lägga ut receptet på någon dag för den är så god! Idag hade jag i finkrossade tomater med vitlökssmak. Det blev supergott:)

Hörs!

 

Busungar!!


Sölvesborg & Middag!

Idag ville Malva iväg & leka med en kompis. Resten av familjen åkte in till Sölvesborg. Vi gick & kollade i affärer. Det var sååå längesen jag var där & gick & strosade. Jag hittade en topp till mig själv faktiskt på MQ. Vinrod/lila med svart tryck & svarta sidenband vid axlarna. Tuva fick ett par byxor från exit i våriga färger med en tröja till. Malva handlar jag inget till för hon ska ju som sagt bara gå i sina sommarklänningar (tröjor & byxor är äckliga...).... Vi hittade lite annat småplock oxå.

Sen gick vi & fikade på Kopparstädet. Dom har dom godaste räkmackorna!! Underbara!! Handlade lite mat & vin, cider.

Sen var vi bjudna hem till Tony & Lina på middag. Det blev tacos, så underbart & bli bjuden! Tackar!! Barnen lekte & lekte. De var trötta i omgångar. Anita (marcus mamma) körde & hämtade oss, så vi kunde vina lite:) Nu sover dom små liven gott i alla fall!

Sara & Emma ringde till oss för nga dagar sen & undrade om vi ville med & åka pulka & grilla korv imorgon. Men nu e ju snön borta, så det blir nog inget. Så trist att det inte kunde varit lite snö. Barnen tycker det e så kul!

Ha det så bra!
Kramar

FREDAG!!

Jag jobbade idag fast jag egentligen ska vara FL på fredagar. Det kändes så lite & bara jobba en dag. Men det har flytit på. Mycket & göra nu i terminsstart i och med att alla ska låna böcker & arbeten som ska göras. Slutar kl 14 på fredagar, så jag for direkt & handlade lite mat. Skönt innan alla slutar jobbet & det blir fullt i affärerna. Gick inom Skopunkten, men hittade ingenting. Typiskt, jag som behövde skor!!

Efter vi hade ätit middag så kom borsan med familj inom. Elice stannade kvar & lekte med Malva & Tuva. De hamnade naturligtvis i badkaret. Elice är tokig med att bada. Hon kommer att bli sååå lycklig när deras badrum i utbygget är klart! Fick köra hem henne vid 19.30 för då va Malva så trött. Hon ville gå & sova.

Nu kollar vi på Let´s dance. Gud så kul & se alla som dansar. Man tror ju att man skulle kunna det bättre själv...hrm...Jag har ju ett förflutet som jazzdansdrottning, så man vet aldrig! Hahaha....

Ha det gott!
KRAM


Mina prinsessor...


Jobbedag!!!

Vad jag skrattade imorse när jag stod & sminkade mig kl 06.00! Man känner sig sååå vuxen när man ska iväg med två barn till dagis & man själv ska till jobbet. Vi brukar sova sent, så det var lite ovanligt...

Annars har det gått bra på jobbet idag. Det var full rulle hela tiden. Lärare som skulle starta upp teknikarbeten, en klass skulle läsa om kärlek osv. Men jag kom inte in i datorn i morse. Jag var spärrad...det är väl för att jag inte loggat in på 1,5 år...hehe... Men det löste sig! Det var kul & se alla idag också. Flera som väntade barn & några som var FL.

När jag körde hem körde jag inom Kristianstad för po.p hade ju startat sin rea idag. Men det var ingar ytterplagg alls med på rean. Värdelöst och det är nog många som kommer & bli besvikna. Men jag hittade några tröjor och pyjamas till Tuva. Malva handlar jag inget till för tillfället, för hon går bara i sina sommarklänningar och strumpbyxor. Hon säger att alla tröjor & byxor är äckliga! Gud hur ska det bli när hon kommer i tonåren? Hon är ju bara 3,5 år nu...hrm... 

Jag passade på & köra inom EKO också. Behövde en ny toaborste...hahaha...& så blev det en ny lampskärm också! Har nämligen hunnit byta gardiner och ta bort julgrejorna. Nu blir det svart, lila och grått!

Nu ska jag sätta mig framför tv:n lite & mysa!
Kramizar Majsan


Så var det dags...

...för mig att börja blogga! Lillasyster har fixat sidan så nu är det bara att börja & skriva!

Jag har varit föräldraledig i nästan 1,5 år och imorgon ska jag börja JOBBA!! Gud då kommer man in i svängen & ska lämna/hämta barn, planera lunch att ta med sig, kläder ska va rena och så ska jag vara i tid på jobbet! Det känns som ett skämt & behöva stiga upp tidigt. Jag och mina flickor Malva & Tuva brukar sova till kl 9...

Men det hade gått jättebra på dagis för lilltjejen Tuva idag. Social tjej som vet vad hon vill!

Nej, nu är det dags & gå & fixa lite inför morgondagen. Tjingeling!!


Ny design, ny blogg.

Hej!

Syrran som skriver här :) Har lite kvar att fixa på designen... Men än så länge ser den väl bra ut? :)


Äntligen ska Majsan börja blogga!

/ Sara

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0