Härliga söndag!!

I förmiddags körde vi igång värsta städracet här hemma! Jag var på riktigt sorteringshumör och började på Tuvas rum. Alla småbarnsleksaker åkte ner i en låda & ut i förrådet. Sen grundlig städning. Samtidigt tog Macke vårt sovrum. Anita (svärmor) kom och hämtade barnen och gick ner till Jennie en runda. TACK!! Sen hjälptes vi åt med Malvas rum. Där såg det ut som en BOMB hade slagit ner!!! Jag rensade även ut alla vinterkläder, vantar osv.

Sen hängde jag upp gardiner i finrum & kök. I rosa och limegröna nyanser. Det blev faktiskt riktigt vårigt. Sen körde Malva och jag ut till Mjällby & köpte blommor, lite pynt och så. Härligt & få lite ordning.

Efter det hämtade vi Sara & Emma (deras bil krånglar). Sen grillade vi baconlindad fläskfilé, som vi glazade. MUMS! Härlig sallad och nudlar med purjolök och sötsur sås. Gott värre:) Sen lite kaffe på det och klättring i körsbärsträdet!!



Sara var som vanligt flitig med kameran! Här är nga av hennes bilder...



Tuva var hungrig, så hon fick lite nudlar innan middagen.



Åhhh, så här gjorde jag alltid när jag var liten sa Emma och vips så var hon uppe i körsbärsträdet! Haha...barnen var inte sena på & hänga på...

Mary Key Party!!

Jana, en kompis till mig, har blivit helt betagen i Mary Key produkterna. Så nu gör hon hempartyn och säljer deras grejor. För en tid sen bestämde vi att vi skulle ha ett party i lokalen i Bromölla där hon själv blir undervisad. Så ikväll var det dags...

Vi var ett helt gäng tjejer som har fått prova på rengöringskräm, fuktkräm, foundation, mineralpuder, lägga skuggor (inte min starka sida...hrm..), rouge, eyeliner, mascara, läppstift och lipgloss. Sen fick även händerna en omgång. Jag har lite fobi mot & smörja in händerna, så jag rös i hela kroppen...men slutresultatet blev bra!!

Det var jättetrevligt & kul att få prova på grejorna. Mina favoriter blev helt klart rengöringsgrejorna, mineralpudret (man var inte "instängd" av det) och lipglosset (läpparna såg fantastiska ut...hihi...)!! Köpte lite nu, så får det bli resten sen....



Här är det lite mingel innan allt kör igång!



Här sitter vi vid borden, koncentrerade till max:)



Älskade kompis Jana!! Lägg en kommentar om ni är intresserade av produkterna, så vidarebefodrar jag till Jana!!



De tre vita tuberna köpte jag idag. Det är rengöringskräm, fuktkräm och foundation. Make-up remover har jag köpt innan. Helt underbart & rengöra sig med!! Jag har precis använt det och det är helt fantastiskt vad len jag är!!

Rekommenderas verkligen:)

God Natt!!

Lunchtips!!

Jag har engagerat mig i att göra lite god lunch istället för bara en macka och kaffe... Prova & njut!!

Marias variationsrika sallad
1/2 avakado
3-4 körsbärstomater
gurka
sockerärtor
machesallad
1 kiwi

skiva & skölj allt. Lägg i en djup tallrik. Till detta kan du ha ägg/strimlad skinka/strimlad kyckling. Ja, i stort sett vad du vill. Strö över havssalt och grovmalen svartpeppar.


Smaklig
måltid!!

Mössor!!!

Jag glömde ju & skriva att mina systrar är i full gång med att sy upp härliga vårmössor!! Kika in på deras hemsida:

http://amigocollection.blogg.se/

MACKES TATUERING!!!

Hej!

Igår var Macke och tatuerade sig!!! Han har pratat om att han vill göra en tatuering i säkert tio år, men det har aldrig blivit av. Men igår var det dags! Jag var sååå nervös över hur resultatet skulle bli. Han har nämligen tatuerat in Malva på ena skuldran. Det är inte många som gör porträtt, men han hittade en i Karlskrona. Han var jätteduktig.


Här ser ni henne! Fotot är taget igår när han kom hem, så han har plast över. Lägger in mer bilder senare!

Bye bye!


Återfunnet matintresse!

Jag har alltid gillat & laga mat. Men sedan jag fick Tuva har allt gått på rutin, även matlagningen. Allt måste gå snabbt & lätt och då är det inget kul & laga mat. För en vecka sen ungefär "vaknade jag upp" och insåg hur kul det är!! Då undrar man lite vad man har hållt på med. Vi har haft i stort sett samma mat i ett år vecka ut och vecka in... Kotletter, kyckling, wok, korv...allt bara in i ugnen så lätt som möjligt...

Nu har jag gjort goda sallader med olika spännande ingredienser i, kryddor på. Potatis på olika sätt. Jag kollar recept. Nu sitter jag och avnjuter en smootie!!! Ett tips från mina kära systrar:) Som dom tjatat på mig länge att jag ska prova...

Marias goda Smootie
Vaniljyogurt (ca 2 dl)
kiwi
mango
jordgubbar
lite apelsinjuice

Mixa allt med en stavmixer, ös upp & njut!!!

Kolla syster Saras blogg. Hon har alltid tips på god & nyttig mat!!
http://fabulousprincess.blogg.se/

Lev varje dag som den vore den sista!
Tjingeling

Hemma idag...

Idag har jag ont i vänster bihåla, så jag ska till doktorn nu på fm... Så trååååkigt. Det är så fint väder och jag har mkt på jobbet denna veckan, men det blir ju inget gjort. Hoppas ni har det bättre än jag! Lägg gärna en kommentar och berätta vad ni har för kul för er:)



Tuva hänger mest med pappa för tillfället! Här är en mysig bild från söndagsfrullen!!!



Hon har varit med honom hela helgen här ute och hjälpt till med hans projekt; trädäck! Hon har själv gått & hämtat overallen på morgonen och velat ut. Så spännande!!

Tjing!!

Dagens projekt!

Idag skulle egentligen jag och mamma till Sara & Emma på lunch, men jag orkade inte ännu. Fortfarande sliten... Så barnen har varit ute med Macke. Jag och Malva sopade av i lekstugan. Det var hur mkt grus som helst där. Sen har vi grillat lite korv. Men nu är jag trött & ska nog försöka vila lite...det tar på krafterna...



Mina båda busfrön börjar leka rätt bra ihop. Imorse körde dom bil i tripp trapp stolen...



Och härom dagen tog Macke kort på dom när Malva fixade till Tuva vid sminkbordet!!

TREVLIG HELG!!!

Eländet har börjat & vända...

Som ni har märkt så har jag inte skrivit på ett tag. Först fick jag tandvärk. Fick in till tandläkaren, som påbörjade en rotfyllning... Efter det blev jag förkyld, så jag har bara sovit i nga dagar. Sååå tråkigt, men idag känns det som jag håller på & bli bättre! Hoppas att det vänder:)

Igår på började Macke sitt vårprojekt; att göra ett stort trädäck på baksidan! Det blir nog jättebra när det är klart! När han tog upp det gamla golvet, så hittade han en enorm padda!! Malva blev helt uppspelt och höll paddan. Plötsligt kissade han på henne!!



Jag tyckte den var sååå äckligt, men Malva tyckte den va jättesöööt... Hon klädde på sig och gick ut till Macke. Hon var en forskare som letade djur. Hon hittade även gråsuggor, tusenfoting, myror, maskar, folié (det var en skatt)!! Skönt med barn & deras fantasier:)

En höna på tummen...

Idag satt jag djupt försjunken i en bok och Malva satt i tv-rummet och lekte med påskpyntet. Några hönor som stod i fönstret. Men hon brukar var så försiktig så jag tänkte inte på det. Plötsligt kommer hon ut till mig och säger:

"Mamma jag får inte ut tummen"

Jag trodde att hon skämtade, men hur jag än slet och drog i den stackars hönan så satt hon fast på tummen. Vi gick ut på framsidan och så hämtade jag en hammare och fick slå sönder hönan. Där inne var Malvas tumme. Jag trodde jag skulle skratta ihjäl mig!! Men jag fick ju bita ihop för Malva var ju så rädd...

Grannen kom precis förbi och kom in när jag stod med hammaren i högsta hugg...det såg väl inte så bra ut.... Men han kunde inteheller få loss den. Du är ju värre än Emil Malva, sa han...

Här kan ni se resterna av stackars hönan!!!


Påskafton...

Vi körde in och handlade på citygross i Karlshamn (min absoluta favoritmataffär...billigt till tusen när man storhandlar). Sen åkte vi in till stan. Macke gick på systemet och jag på Lindex. Hittade faktiskt två tröjor, köpte ett par bikinibyxor och så fick Mallan en bikini. Mötte upp Tina och Sara på torget. Där njöt vi av solen och tog en kaffe!

Vi skulle ju ha fest på kvällen. Tony med fam, Jennie med fam, Ida, Jana med fam skulle komma. Alla tog med ngt var så vi behövde inte stå i timmar innan folket kom. Det var väldigt uppskattat för vår del!! Vi dukade på altanen.



Japp ni ser alldeles rätt...jag har julservetter i brist på annat...hahaha... Det som stod på menyn var kamben (tack Lina helt underbara:)), ny variant av potatisgratäng med fetaost, underbar sallad med "allt" i, vitlöksbröd, kycklingspett, sås...ja jag tror det var allt. Malva hade bestämt strut & glass till efterrätt.

Som ni förstår blev det livat värre med nio vuxna och åtta barn!!! Full rulle!



En mkt glaaad Sune!!



Två schnygga brudar i lyxförpackning!!!



Det är ju så att alla barnen vill oftast leka med samma saker hela tiden...Ida testades till max när barnen vill åka traktor...det var inte helt lätt & dra alla på en gång...



Det blev ganska kallt på kvällen, så då drog vi oss inåt. Som ni ser var det fullt ös!! Här har Melker burit fram godisskålen...tystnaden spred sig och alla mumsade...

Tack alla för en bra påsk!!!

Lååånggfreeedag...

Det var ju helt underbart väder, så Macke & barnen gick ut tidigt på morgonen. Min kära make har alla möjliga projekt i trädgården:) Härnäst vill han bygga ett större trädäck. Hoppas det blir bra!

Sara, Emma & Amigo kom hit på fm. Malva hade kompisar här, så dom följde med upp till Boket. Lina & barnen mötte också upp. Strålande sol, lite fika ja bättre kan det nog inte bli!



Sara var naturligtvis snabb med kameran här!! Ja, jag har nya gympaskor...hihi....

Sen hämtade Macke barnen med bilen, för dom var både trötta & "råkat" bli blöta om kläderna när dom "fiskade"... Jag & systrarna Nielsen gick hem.

Sen satte vi oss i solstolarna på baksidan & NJÖT!!!




Skärtorsdag!

I torsdags hade jag läsdag. Plöjde en hel del mycket bra böcker! Flera som är perfekta till bokprat. Ibland kan man läsa flera stycken utan att man tycker att man hittar "rätt" böcker. Så det var lyckade läsdagar.

Jag var hos sjukgymnasten också och fick ett träningsschema för mina axlar. Det ska jag göra morgon och kväll. Det är helt hemskt men jag kan knappt göra dom. Ska upprepa rörelserna 20 ggr, men jag får nästan kramp. Men jag kämpar på!! Om två veckor ska jag få börja styrketräna med sjukgymnasten. Det ser jag fram emot!

På kvällen var vi inne hos mamma. Alla hade tagit med sig ngt var, så det blev påskbuffé. Gud så gott det var!!!



Här är min snygga mamma!!!



Och min lika snygga systrar!!!

Påskfirande!!!

Jag tänkte bara visa en bild på mina två små söta påskkärringar!! Så här fina var de när de åkte till dagis imorse!



Kram kram!!

Tandläkarbesök!!!

Imorse (redan kl 06.30) åkte jag in till mamma. Jag hade fått en lugnande tablett inför tandläkarbesöket. För er som inte kommer ihåg så har jag tappat en bit av en tand och fått ett stort hål i den. Så idag var det dags & laga...Jag är ju skiträdd för tandläkaren. Men faktiskt blev jag lugn av tabletten!!!! Det kändes som axlarna sjönk ner en bra bit! Så jag borrade, men hålet är stort och det är nära nerverna, så han lagade det provisoriskt. Det kan inte uteslutas att jag får rotfylla...hrm... Sen körde mamma hem mig:) TACK för hjälpen!!!

Höres senare!!

Usch för krämpor...

Dom flesta av er vet väl att jag har haft hiskeligt ont i ryggen länge. På torsdag ska jag äntligen få komma till sjukgymnasten. Hoppas att hon kan hjälpa mig & komma på vad jag kan träna. Men i helgen fick jag jätteont i handleden...jag trodde jag skulle bryta ihop fullständigt. Så idag for jag till farbror doktorn. Jag hade inflammation i handleden...bläää...det känns som om det får räcka nu!!!!

Annars har helgen varit underbar:) Marcus & Anita var i trädgården hela söndagen. Det är sååå fint nu! Njutning för ögat. Malva hade det bra hos Sara & Emma och Tuva har lullat runt ute.

Barnen har påsklov, men jag har jobbat månd-tisd. Så fantastiskt och få göra saker klara! Jag har grejat med skolans hemsida, satt upp böcker, satt in lite nya bokhyllor, skrivit ut reservationer mm mm. Men ons-tors ska jag ha läsdgr.

Håll tummarna för mig imorgon för jag ska till tandläkaren. I HATE IT!!!!

kram kram (orkar inte skriva mer med min hand)


Sköna Lördag!!

Efter barnen hade åkt iväg, så körde jag & Macke iväg till Krsitianstad. Malva är tvungen att ha kläder, så siktet var inställt på H&M, Lindex & KappAhl. På H&M köpte vi flera klänningar, tights, leggings, kjol & T-shirt. Och vi hittade lite smått & gott i dom andra affärerna oxå:)

Jag hittade äntligen ett par walking skor!!! Jag har varit & provat flera gånger, men inga har känts bra. Nu blev det ett par Reebok och dom kändes sköna! Så imorgon blir det väl att ut & gå... Jag längtar ju sååå efter & träna men min rygg vill inte alls. På torsdag ska jag till sjukgymnasten & jag hoppas att hon kan hjälpa mig!!

Vi drog en repa inom EKO cxå & köpte spann & spade. Där var det folk kan jag ju säga! Sen in & hämtade Tuva i Karlshamn. Malva & Elice ska sova över...stora tjejerna. Nu precis satt dom & spelade tv-spel...hahaha...dom vill nog aldrig hem...

Här är lite bilder från i kväll!! Macke satte upp studsmattan & Tuva blev som galen!





Min älskade man!!!

PÅSKFEST!!!

Det första Malva sa i morse var:

"E de idag som påskefesten är?"

Ni som följer bloggen vet att Malva, Tuva & Elice (kusinerna) var bjudna på påskfest idag! Dom har längtat som bara den och idag var stora dagen! Kl 10.00 kom Lina & Elice & hämtade upp Malva och Tuva. Sen bar det av till Karlshamn, till Sara & Emma...

Ni som vill kan kika in på deras bloggar för & se allt dom har gjort idag:)
http://fabulousprincess.blogg.se/
http://missnielsen.blogg.se/

Här ser ni hur fina mina påskkärringar var när dom åkte iväg:)





Fågelkvitter, sol & grilla!!!

Imorse åkte vi upp till Betty, för Tuva skulle klippa sig. Hon gillar inte alls & klippa sig, men det var tvunget. Behöll lockarna i nacken men klippte luggen & tog topparna. Både Malva & Tuva fick rosa stjärnor i håret & klubba!

Sen mötte vi upp mamma & Staffan i stan och körde i samlad trupp till Bromölla. Där gjorde vi en raid på BR skor. Malva var tvungen & ha skor, så det blev ett par prinsess gympaskor. Naturligtvis... Jag hittade ett par tygskor med snörning fram och blomma vid sidan...hrm..inte så lätt & förklara. Men sköna & fina va dom i alla fall:)

Vi handlade lite mat & fredagsmys, sen körde vi till Karlshamn. Där träffade vi Sara, Emma, Tina & Migan på McD. Vi satt ute & åt idag!!! Underbart väder!!! Barnen var helt slut & somnade i bilen hem.

Nu ikväll gjorde jag kyckling grillspett, champinjoner som Macke grillade. Till det hade vi hemmagjord mos. Det får bli på helgen, för vi hinner inte göra det på veckorna. Underbart gott!!! I love grillat!! Barnen & jag har varit ute hela em & kvällen. Vi tog lite kort nu ikväll...



Tuva är väldigt koncentrerad...som ni ser har vi suttit i brassestolarna...



Malvas stora passion är ju att byta kläder...här är väl stass nr tre...på kort tid...poserandet har hon nog efter mig..hihih


Ja, som ni ser älskar jag ju & flina upp mig inför kameran...Tuva är däremot mer fundersam!

TREVLIG HELG & KRAM TILL ALLA

Inbjudan...till mig!!

Idag fick jag en glad överraskning när jag hämtade in posten! Jag och mamma är bjudna en helg till Sara & Emma på amerkansk lunch (brunch) i april! Och inte nog med det vi ska åka till Helsingör i maj:) Gud så kul & hitta på något! Det ser jag fram emot:)

Jag har inte haft något speciellt inplanerat på jobbet förutom ett personalmöte och så var jag & tittade på en föreställning som åk 7 hade i aulan. Så faktiskt har jag hunnit sätta upp en massa böcker idag och städat i ordning bland hyllorna. Det såg ut som kriget!! Sen har jag skrivit ut reservationer, fixat material till de som skriver teknikarbeten. Så lite har jag hunnit idag. Jag har bestämt mig för att arbeta 100% nu. Så from den 1 maj börjar jag heltid. Det funkar bra på dagis & jag har massa kul på jobbet, så det kändes rätt.

Vilket väder!!! Kan ju alltid hoppas att det blir lika fint i helgen:)
Kram kram


Påskafint!!

Idag åkte jag inom EKO efter jobbet. Där hittade jag en fin löpare, blomma & ljuslykta nu till påsk. Jag engagerar mig aldrig i hemmet längre. Innan jag fick barn handlade jag krukor & blommor till förbannelse. Aldrig nuförtiden...

Ni ser ju va fint det blev!!





Härom dagen va jag tvungen & ta en bild på Malva (hon vill absolut ta kort på sin gympadress). Hon fick denna fina D&G dress av Sara & Emma när dom var i Bulgarien (dom fick fria händer & handla för pengarna jag skickade med:)). Den var alldeles för stor då, men nu sitter den som en smäck! Och för er som undrar så är det givetvis äkta vara...hrm...



Macke är på Röda Korset utbildningen idag, så jag har haft det lugnt & skönt! Morslat runt, plockat i ordning osv.

Sov så gott alla där ute:)

RSS 2.0