Grattis Emma!!!

Idag är det Emmas födelsedag!! Ett stort grattis från oss! Idag har mamma passat barnen, så dom har varit med och firat Emma. Dom åt hotellfrukost och Emma blev lite uppvaktad. Kalas blir det på lördag! Här ser ni min minsta lillasyster...


Härliga fredag!

Vi har som sagt varit hemma idag med. Tuvas mage är inte i schack ännu... och Malva hade lite ont i magen nu ikväll...hrm...Bådar inte gott!

Men vi har haft en bra dag! Det första som gjordes imorse var & bygga en koja under köksbordet. Ni ser ju själva...



Sen har vi varit ute & lekt på lekparken. Underbart väder, fika på altanen, en kaffe i handen, placerad i brassestolen. Det är livskvalitet!!!

Ni kan väl inte undgå & se att Tuva fullkomligt avgudar sin storasyster! Det är kärlek det;) Här är det utklädning på gång...

Nej, nu ska jag gå & kolla in Idol & smutta lite på mitt vin... Systrarna Nielsen ska ut idag. Det va länge sen en annan var ute. Ha det sååå kul!


VAB...

Japp, så var Tuva lite ur gängorna. Hon har haft lite, lite feber från och till men väldigt dålig i magen... Så hon har varit på gott humör förutom bajsattackerna då... Så vi var ute på fm, på lekplatsen och hade skattjakt. Det kan ju aldrig bli fel... Lunchen käkade vi ute. Ni ser ju va mysigt mina tjejer har det;) Och är det någon som undrar, så ja Tuva har fått ett nytt hårband...


Sen i em gjorde vi en gammal klassiker: Kladdkaka. Är det någon som har tips på något som tar ca 20 minuter & slänga ihop får ni gärna tipsa mig! Det är väl kladdkaka & muffins, chokladbollar som vi kör med här hemma...


Tuva öser i smeten i formen...

Och kocken Malva diskar... Mina små hjälpredor;)

Vi blir hemma imorgon med och hoppas att lilla Tuva kurerar sig under helgen. Hon längtar till dagis! "Dagis nu mamma?" frågar hon, tom när hon skulle gå & lägga sig!

Nu hoppas jag att jag får sova inatt...Tuva slog upp sina blå kl 04.00 inatt/morse...puh! Tjingeling!







Busy tisdag...

Imorse åkte jag direkt in och vaccinerade mig... Jag var ganska nervös för det, men det gick bra! Jag har lite ont i armen nu, men det går väl om. Annars har jag inte känt av något ännu, förutom att jag går baklänges...


(Bilder hämtade från Multimediabyrån)

På jobbet har det varit hur mycket som helst & göra. Imorgon ska jag ha bokprat, så nu ska jag förbereda mig lite... Sen har jag praoelever på fm och ska på föreläsning på em om dyslexi. Busy, busy!

Idag spelade jag den berömda Majsans julskiva för första gången i år;) Det ska börjas i tid. Jag har bunkrat upp med glögg, så det får nog bli lite av den varan i helgen. MUMS!!!



Trevlig kväll!


Klar med PIM!!

Idag började ju dagen bra... Jag försov mig. Gud så stressad man blir. Hela dagen går i en rasande fart! Men barnen hann till frukosten på dagis & jag till jobbet...puh!

Idag har det varit fullt ös på jobbet. 8:orna skriver arbete om länder. Jag har haft lite informationssökning med dom. Faktiskt verkade dom förstå vikten av att ha med olika källor i sitt arbete. Att man inte bara ska förlita sig på nätet. Så dom har slagit i uppslagsverk och letat böcker. Att man ska variera sina källor och ha en fullständig källförteckning. En del elever tror att det räcker att dom har skrivit google som källa...

I eftermiddag har jag varit på PIM-seminarie. Vi har fått göra tre olika uppgifter, som kan hjälpa dig höja din IT och mediekompetens. Gå in här om du vill kika mer:
http://pim.skolverket.se/
Ofta fastnar man ju i sina vanor, även när det gäller datorn. Så det har varit uppfriskande att prova på lite nya saker. Nu är jag godkänd och har ett diplom;)

Jag har tagit bort födelsemärken i ansiktet med laser. Inatt ramlade en del av ruvorna, så jag börjar att se ut som folk igen... Har haft två svarta prickar i ansiktet...

Helgen har som vanligt gått i en rasande fart. Vi har varit på lite tur, varit hos Sara & Emma (alltid lika trevligt, nu med ostbricka & lite bira;)



Jag var bara tvungen & låna dessa bilder från syster Saras blogg!! Visst ser vi ut & ha kul?!
http://fabulousprincess.blogg.se/ 

Ha en härlig måndagskväll!! Chipp chopp!

Bloggar...o annat smått o gott

Gud, vad bloggar upprör på ett eller annat sätt!! Många är så emot bloggar "aldrig att jag skulle exponera mig/mitthusdjur/minabarn på ett sånt sätt" säger många. Men ändå så läser dom andras bloggar! Är inte det en form av dubbelmoral?! Helt otroligt...Nyfikna människor.

Fundera över hur många som har sin blogg sökbar på nätet. Hittar ni den ni söker? Många har sina bloggar för kompisar som bor långt iväg, för familjen osv. Då exponerar man inte sin blogg på samma vis och har inte den sökbar. Det är inte fel & lära sig lite om det man inte kan...

Nu till dagens bestyr! Idag var vi i Olofström på badlandet. Jag tyckte det var lika kul som barnen...hahaha...Tuva var skeptisk till det djupa vattnet, men i den lilla gick det bra. Efter lite mat somnade barnen på vägen hem:)

Här kommer lite bilder från Halloween! Från det ena till det andra...



Gissa vem?!



Spöket Tuva, Viktor & Malva!



Pappa Macke hade inte denna på sig under festen. Jag var rädd han skulle skrämma ihjäl barnen...

Kramelikram!


RSS 2.0